Tilbake på Høyskolen Kristiania – som foreleser

Det er skummelt hvor fort tiden går. For nøyaktig ett år siden satt Samira Hoummira og jeg og rev oss i håret av en overveldende bacheloroppgave som på langt nær var ferdig. Vi hadde én måned og 15 poeng igjen. Det var et sant mareritt, samtidig som det var kjempespennende å dykke ned i et tema som jeg virkelig interesserer meg for. Hva vi skrev om og hvordan vi gikk frem for å undersøke hvordan ideer oppstår i digital co-creation (samskaping), kan du lese om her.

På mandag holdt jeg derimot min aller første forelesning på Høyskolen Kristiania, hvor jeg snakket om vellykket prosjektstyring ved bruk av Design Sprint, for 2.års-studenter i valgfaget digital markedsføring. I salen satt en høyst dedikert gjeng med studenter som fordyper seg i et fagfelt som utvikler seg kontinuerlig, vel vitende om at de har halvannet år igjen før de skal ut i arbeidslivet. De lærer om betalt annonsering på Facebook og AdWords, om kanalunikhet, sosiale medier og nettverkseffekter. De twitrer, publiserer, kommenterer og deltar på konferanser. I tillegg har de hver sin personlige blogg hvor de publiserer skoleoppgaver og tekster om temaer de er opptatt av.

Jeg føler meg heldig som fikk mulighet til å dele kunnskap og erfaringer til inspirasjon og hjelp på veien mot drømmejobben. Det er så mange tilfeldigheter som gjør at vi havner der vi havner. Likevel er det også en god dose valg basert på magefølelse, interesse og ambisjon som styrer oss i riktig retning.

Og takk til mamma og pappa som fikk meg opp på scenen aleine i en alder av fem. Uten dere hadde jeg aldri digget å stå foran et publikum og formidle.

Encore une fois!

2 thoughts on “Tilbake på Høyskolen Kristiania – som foreleser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *