Semikolon;

Det er mange temaer jeg er opptatt av. Ett av de er mental helse. Tenk, vi har tilbrakt 16 år (og gjerne mer) på skolebenken. Likevel har ingen lært oss å elske oss selv.

I dag er det den internasjonale semikolon-dagen. Jeg har dog til gode å treffe et menneske som vet å bruke semikolon på riktig vis (inkludert meg selv). Så la oss ta en rask repetisjon på hva et semikolon egentlig er og hva det brukes til:

Semikolon, ;, er et tegn som brukes enten for å skille mellom noe som ramses opp i en liste der komma skaper forvirring, eller for å skille to helsetninger der den ene henger sammen med den andre.

Semikolon har i løpet av de siste to årene blitt et symbol på mental helse. I 2015 begynte flere rundt om i verden å tatovere eller tusje et semikolon på armen.

Project Semicolon er organisasjonen som står bak kampanjen som ble startet 16.april 2015 og uttrykker at «Et semikolon brukes når forfatteren kunne ha valgt å avslutte setningen, men likevel ikke gjorde det. Du er forfatteren, og setningen er livet ditt»

Semikolonet viser støtte i kampen mot depresjon, angst og selvmord. I tillegg skal det bidra til å få tabubelagte temaer opp i lyset, slik at flere barn og unge forstår at vonde tanker er noe alle kan oppleve, men at det både finnes hjelp, tro og håp. Vi kjenner alle noen, eller kanskje vi har vært der selv.

Kampanjen har ført til at flere har turt å stå frem med sine historier; historier som er skriftlige og muntlige bevis på at man ikke er aleine, og at det i fellesskapet finnes trygghet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *