Min drømmejobb

I en undersøkelse utført av Deloitte, kommer det frem at hele 80% hater jobben sin. I tillegg viser forskning at folk bytter jobb oftere enn før. I en større rapport fra 2004, anslo forskere at folk som begynte å jobbe 20 år frem i tid, kom til å ha hele 19 jobber iløpet av livet. Mange kommer altså til å ha parallelle jobber, og utskifting av arbeidsplass blir enda hyppigere.

Hvis 80% hater jobben sin, er det lite som tilsier at de jobber med noe som virkelig interesserer dem. Om vi i tillegg kommer til å ha to jobber samtidig er det desto viktigere at vi trives med det vi gjør. I digital markedsføring i fjor, ble vi oppfordret av foreleser Karl Philip Lund om å skrive et blogginnlegg om «min drømmejobb«. I mitt hode tenkte jeg at jeg måtte ha et konkret svar med firmanavn, gateadresse osv. Men det blir litt som å vite hvem du skal gifte deg med før du har møtt vedkommende.

Som i kjærligheten, er det viktigst å tenke igjennom hva som er av verdi for deg. Bare på ett år har jeg blitt mye klokere hva angår jobb, trivsel og hva jeg gjør når jeg glemmer tid og sted. Det handler om indre motivasjon. Hva er det som gjør at vi våkner og og gleder oss til å dra på jobb? Hva liker vi aller best å gjøre? Hva gir oss mening?

If you want something, go get it. Period. – Will Smith

Om jeg ikke vet akkurat hvilken bedrift eller stilling som huser min drømmejobb per dags dato, er jeg veldig klar over hva som er viktig for meg i min ”drømmejobb”. Jeg ønsker meg en jobb…:

  • med utfordringer
  • hvor jeg kan bruke min kreativitet
  • hvor jeg kan skape
  • hvor jeg er en del av et kreativt og positivt miljø
  • hvor jeg jobber i team

I dette blogginnlegget har jeg brukt infographics for å gi et bedre bilde av hva jeg kan, hva jeg interesserer meg for og hva jeg ønsker å jobbe med!

drommejobben (6)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *