Pitstop – Google Online Marketing Challenge

Vi er halvveis i Google Online Marketing Challenge og annonsene våre leker seg på Googles listetopp. Etter en uke i AdWords har vi samlet opp data slik at vi kan justere søkeordene i annonsegruppene våre. Planen var å kjøre to separerte kampanjer: En for Fuel Express og en for Suksesspakken. Likevel tillot Google Adwords kun å ha ett domene per AdWords-konto, derfor valgte vi Suksesspakkens nettside som utgangspunkt for konkurransen. Ingen av oss har vært borti Google AdWords tidligere, og den eneste kunnskapen vi har hatt i forkant av konkurransen har basert seg på et introduksjonskurs laget av Google. Google AdWords er nok et av de beste eksemplene på at det ikke holder å lese seg opp til praktisk arbeid. Du må utføre det.

google-adwords-copy-300x133
Foto: http://hostmyth.net

 

Mandagen startet med nok et skypemøte med Fuel Express, der vi fortalte hvor langt vi var kommet og planene videre, samtidig som de kom med sine innspill og synspunkter samt optimaliseringstips for den kommende uken. Noe av det mest spennende i konkurransen er at vi kjører en kampanje for en splitter ny tjeneste. Det betyr at vi ikke har noen tall å sammenligne med, men at vi kan gi Suksesspakken en flying start med hjelp av Adwords.

Disse endringene ble gjort i kjølvannet av første uke i Google Online Marketing Challenge:

  • Fjernet søkeord som tappet budsjett for feilklikk
  • La til mer spesifikke søkeord som [ny logo], [ny nettside], [wordpress] samt at vi justerte opp dagsbudsjettet, cost per click, på hvert av søkeordene.
  • Fjernet en av to kampanjer, til fordel for kun én med tilhørende tre annonsegrupper med unike søkeord
  • Justert det totale dagsbudsjettet fra $17,8 til $12

Første uke har fungert som en test-uke for å se an responsen på annonsene våre. Nettsiden har hatt et godt besøkstall, og vi ser at søkeordene drar klikkere inn på Suksesspakkens hjemmeside. Vi har operert med to kampanjer: En for Suksesspakken og en for Suksesspakken+, og to annonsegrupper under hver av kampanjene. Vi gikk ut ifra Suksesspakkenes innhold som tjenester, da vi utarbeidet søkeordene for de ulike annonsene. Likevel måtte justeringer til ettersom vi så at enkelte søkeord ble for generelle. Med andre ord: Et søkeord med mange klikk vil ikke dermed si at det er et ideelt søkeord. Suksesspakken+ inneholder blant annet hjelp med sosiale medier som Facebook og LinkedIn. Vi brukte dermed Facebook og LinkedIn som to søkeord og vi merket god trafikk iløpet av uken. Det viste seg imidlertid at søkeordene i mange av tilfellene har villedet klikkerne, noe som har ført til at ordene heller har slukt deler av budsjettet på bomklikk enn snarveier til konverteringer.

Det hjelper ikke å ha tusenvis av besøkende om ingen gjør det du vil de skal gjøre!  – Jan Ove Thorsvik

I tillegg så vi at annonsegruppene var nok så like hverandre og at vi måtte differensiere dem med unike søkeord relatert til hvert annonsenavn. Vi hadde tillatt et noe høyere dagsbudsjett enn vi var klar over, derfor sitter vi nå igjen med et totalbudsjett på $129,98, der estimert budsjett ble anslått til $150. Med om lag $20 i minus i forhold til henhold til planen vår, har vi likevel greid å strukturere kampanjen slik at vi unngår slukende søkeord og oppjusterer CPC på ideelle søkeord som knyttes mer direkte til Suksesspakkene. Den største gulroten er likevel det faktum at vi allerede har generert noen konverteringer. Hva de er får du vite i neste blogginnlegg om GOMC. To be continued…

2 thoughts on “Pitstop – Google Online Marketing Challenge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *