Google Online Marketing Challenge 2015

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 18.27.51
skjermdump fra http://googleforstudents.blogspot.no/

Glem eksamensnerver og finn frem konkurranseinstinktet! Som en del av eksamen digital markedsføring denne våren, skal vi delta i Google Online Marketing Challenge. En konkurranse i regi av Google hvor grupper på 3-6 studenter skal kjøre en AdWords-kampanje for en utvalgt bedrift over to – tre uker. I løpet av de siste ukene har gruppen min, bestående av Stella Gude, Julie Heggdal og undertegnede, utarbeidet en Pre Campaign Report som vi nå har sendt inn til Google som inngangsbillett for å starte kampanjen. Du kan lese mer om Google Online Marketing Challenge her.

Bedriften vi valgte er et reklamebyrå lokalisert på Fornebu i Oslo, ved navn Fuel Express. Fuel Express tilbyr løsninger for større bedrifter innen digitale medier, sosiale medier og alt som trykkes, med fokus på kvalitet og hurtighet. Som navnet tilsier tilbyr Fuel Express raskere løsninger enn mange av sine konkurrenter i samme bransje, ved å kutte mellomledd. Reklamebyrået har en solid kundeskare bestående av blant annet 2XU, Orkla, Health, Mills, Kreftforeningen, BMW og Eie Eiendom. Sist uke lanserte de et nytt konsept under merkenavnet Suksesspakken, en dattertjeneste av Fuel Express, som tilbyr to pakker for oppstartsbedrifter og gründere som trenger en profil på nett, samt logo, responsiv webside etc.

I forkant av vår Pre Campaign Report, hadde vi møte med Fuel Express over skype for å kartlegge ønskede mål og konverteringsmålere, som ga oss videre inspirasjon og ideer for planlegging. Målet med kampanjen er å skape større synlighet på nett for Fuel Express og Suksesspakken, samt generere et ønsket antall konverteringer som vi har satt for perioden. Vår oppgave er å kjøre AdWords-kampanjer for begge nettstedene mens vi dokumenterer prosessen underveis. Vi er gitt et budsjett på $250 av Google, som skal fordeles utover dagene i kampanjeperioden. I tillegg må vi analysere og justere søkeordene vi legger inn i annonsene underveis. Startskuddet for kampanjestart går av så snart vi mottar siste bekreftelse på at AdWordskontoen er ladet og klar. Følg oss på AdWords-reisen vår. Oppdateringer rundt konkurransen kommer fortløpende! Stay tuned!

Kontakt meg på hannebi.arntsen@gmail.com for å få tilsendt passord for å lese vår Pre Campaign Report: PreAW Fuel Express

6 thoughts on “Google Online Marketing Challenge 2015

    1. Jeg er helt enig med deg Samira. Det er gøy å virkelig få «hands-on experience». Det virket nesten uoverkommelig
      i starten, men når man kommer i gang, forstår alle funksjoner og virkelig ser at det fungerer, så blir det bare mer spennende for hver dag.
      I like måte 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *