Den nye supermodellen:

Samsung Galaxy S6 Edge

Mars måned betyr nok et storslipp på teknologifronten. Søndag 1.mars slapp Samsung sitt nyeste flaggskip, dagen før Mobile World Congress i Barcelona: Smarttelefonen Galaxy S6 Edge. En konkurrerende nykommer som antakelig vil ta opp kampen med toppmodellene som dominerer markedet, om vi skal tro flere eksperter som Dinside, Tek.no, og Lyd og bilde.

16692105145_9700aa61c1_o
Samsung Galaxy S6 Edge – En ulv i fåreklær (Foto: SamsungTomorrow)

 

Rund i kantene

Hva er det mann i gata ser etter når han er på jakt etter en ny smarttelefon? Dette er selvsagt et individuelt spørsmål, men ett av kravene hos de aller fleste er høy batterikapasitet. Samsung har lenge sverget til utskiftbart batteri – noe som antakeligvis har hindret mange brukere i å gå til anskaffelse av en helt ny telefon, ved heller å kjøpe et nytt batteri. Galaxy S6 Edge er derimot Samsungs første telefon uten utskiftbart batteri. I følge Dinside lader S6 Edge dobbelt så raskt som iphone 6. I tillegg har nykommeren innebygd trådløs lading.

De runde kantene på toppmodellen er ikke bare til pynt. Det er to teknologiske finesser knyttet til de buede kantene. Peoples Egde som lar deg se hvem som ringer eller sender deg melding når telefonen ligger med skjermen ned, ved at dine fem mest brukte kontakter tildeles hver sin farge: Blå, grønn, gul, lilla eller rød. Er du opptatt og ikke har mulighet til å besvare anropet kan du enkelt holde fingeren over hjertemonitoren og telefonen vil sende en automatisk beskjed som for eksempel: ”Ikke tilgjengelig for øyeblikket. Ringer deg senere!” Infostream finner du på motsatt side, hvor du enkelt kan ”scrolle” fram og tilbake for info som tid og dato, vær, batteri og andre notifikasjoner uten å ta i bruk hoved-displayet. Med andre ord er toppmodellen raus på flere områder.

Lynrask

Samsung Galaxy S6 Edge er utstyrt med en av de raskeste prosessorene på markedet, noe som gjør at den enkelt takler å ha flere apper aktive samtidig uten problemer. Kameraet er utstyrt med 15 MP. Ved hjelp av en infrarød sensor, justerer kameraet til korrekt hvitbalanse. Tracking autofokus hjelper å fange motiver som er i bevegelse. Samsung er kjent for sine vakre høyoppløste skjermer, og S6 Edge er intet unntak.

Uten en tråd

Samsung fortsetter å holde fast i trenden om mer effektiv mobil betaling, med sin nye Samsung Pay: Et resultat av et samarbeid med amerikanske LoopPay, som leverer høyteknologiske betalingsløsninger skreddersydd for mobil. Hemmeligheten er en magnetisk funksjon som oppfører seg som en magnetstripe på et hvilket som helst kredittkort, ved å simulere et magnetfelt. Betalingsterminaler kan altså motta kredittkortinformasjon trådløst fra mobiltelefonen. Funksjonen er foreløpig kun tilgjengelig i USA og Sør-Korea. Smarttelefonen beholder også selvfølgelig sin fingeravtrykkleser som per dags dato kan brukes til betaling, skjermlås og tjenester som krever personlig verifisering.

Glass og metall

16671717696_89db4cd764_o
Gutt eller jente – Samsung Galaxy S6 Edge kommer i fire forskjellige farger for enhver smak (Foto: TechStage)

Designet på S6 Edge ligger i navnet. Smarttelefonen buer nedover på begge sider av skjermen og er den første telefonen i historien med et slikt design. Tidligere har flertallet av Samsungs smarttelefonmodeller vært utformet i plast. Nå ser det imidlertid ut til at den tiden er over. Både skjermen og baksiden hos S6 Edge er utsmykket med den nyeste utgaven av type Gorilla Glass –et glass som skal tåle inntil 15 ganger mer enn vanlig glass. Du skal likevel være oppmerksom på at glass er glass og kan knuse, uansett hvordan du vrir og vender på det. Men Gorilla Glass gjør at telefonen din er mindre utsatt for knaster og riper. Telefonen vil være tilgjengelig i gull, svart, hvit og smaragdgrønn.

 

Smågodt

Kort oppsummert briljerer nykommeren Galaxy S6 Edge med spesifikasjoner som:

 • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop

  16490365757_64c718c81f_z
  Mer enn kun en telefon (Foto: TechStage)
 • Skjerm: 5,1” 2560 x 1440 Super Amoled, Dual edge 557ppi
 • Prosessor: 2,1 GHz + 1,5GHz octa-core
 • Minne: 3GB ram / 32, 64 eller 128 GB lagringsplass
 • Kamera: 16 MP f/1.9 + 5 MP f/1.9
 • Mål: 142,1 x 70,1 x 7,0mm
 • Vekt: 132 g
 • Batteri: 2600 mAh

 

Samsung Galaxy S6 Edge er tilgjengelig på markedetfra 11.april 2015. Prisen vil gjenspeile alle de nye finessene og flaggskipet vil antakelig være en av de mest kostbare på markedet. Prisene spenner fra 7.990 til 9.990 avhengig av lagringsminne, men det kan tenkes at prisene kan være noe lavere ved lansering, skriver Dinside. Til tross for en noe stiv pris, får du et teknologispekket råskinn som knapt kun kan kalles en smarttelefon. Sannsynligheten for at Samsung har satt en ny standard for smarttelefoni i fremtiden er svært stor, noe som antagelig kun vil resultere i forbedringer hos samtlige konkurrenter i bransjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *