ClassPass – Et treningsmekka

Aldri før har det vært mer populært å la pulsen stige og svetten renne. Treningssentre vokser i rekordfart, og flere velger bort jeansen til fordel for treningstights som gir knallfin rumpe. Likevel er trening blitt mer tvang enn moro for mange. Drømmer du om å lære deg å seile, fekte eller slå flikkflakk? Eller ønsker du deg god holdning som en ballettdanser? Nå kan du få i både pose og sekk, samt mye mer for kun $89 i måneden! Alt er samlet i en nett liten applikasjon for mobil. For godt til å være sant, sier du? Ikke om du er Class Pass-medlem.

Som en del av overlevelsesstrategien i en økonomisk utfordrende tid, har delingstjenestene Über og Airbnb gjort det lettere og mer effektivt å komme oss fra A til B samt gitt oss nye reiseopplevelser gjennom skreddersydde losjeringsmuligheter til en overkommelig pris. Det finnes et hav av tjenester innenfor deløkonomiens univers. En av de hotteste nykommerne er Class Pass en tjeneste som lar deg booke treningstimer, klasser og kurs i utallige sportsgrener etter eget ønske og premisser. Etter endeløs leting etter danseklasser på kveldstid, kom gründer Payal Kadakia opp med ideen som har som formål å gjøre livet bedre. Tjenesten startet opp i 2013 i California og tilbyr allerede over tusen klasser. ”Vi prøver ikke å etterligne Nike. Det handler om å utvikle noe som kan gjøre menneskers liv bedre”, forteller hun i et intervju med Fortune Magazine.

Skjermbilde 2015-03-16 kl. 19.54.22
Din beste treningskamerat. Foto: ClassPass

Sharing is Caring

Delingsøkonomien skiller seg fra den tradisjonelle økonomien ved at den betjener to markeder samtidig: ClassPass tilbyr sine treningslystne medlemmer et særdeles variert treningstilbud, samtidig som det holder liv i treningsstudioer ved å bidra til å fylle opp kursklassene og rekruttere nye medlemmer. Sistnevnte får en viss prosentandel av ClassPass per medlem som melder seg på kurset deres. Professor i digital økonomi ved Markedshøyskolen i Oslo, Arne Krokan, fremhever det unike med delingsøkonomien, nemlig nettverkseffektene. Nettverkseffekter er et resultat av aktivitet i nettverket: Jo flere som tar i bruk tjenesten, jo flere fordeler skapes for de andre eksisterende brukerne. Dollarkursen har akkurat bikket 8 norske kroner og samtlige holder nok litt ekstra godt på lommeboken i disse tider. ClassPass er et alternativ til de mange treningssentrene med stive medlemskontingenter. For kun $89 i måneden har du tilgang til fitness studioer i over 34 byer, i USA og England. Prisen tilsvarer et månedsabonnement hos de mest populære treningssenterne, som også tilbyr timer med instruktør her i Norge. Fitness studioene som er knyttet til ClassPass tilbyr ikke bare elipsemaskiner og manualer, men spenner fra crossift og kickboxing til ballett- og yogaklasser. Slik får du variert trening samt en god smakebit av diverse treningsformer på studioer som tar opptil tre ganger så mye for medlemskapet enn ClassPass. La deg inspirere av de mange treningstilbudene ClassPass tilbyr ved å scrolle gjennom appens treningsbibel og velg din neste trening. Smart, ikkesant?

Begrenset tilgang

Det finnes visse begrensninger for ClassPass-medlemmer. Der er kun mulig å booke opptil tre timer på ett og samme fitnesstudio per måned. I tillegg finnes det fitness studioer som også blokkerer ClassPasse´ere fra å melde seg på populære klasser som raskt blir fylt opp. Samtidig kan tjenesten være nøkkelen til å finne den ideelle treningsformen for nettopp deg. Hadde du sagt opp abonnementet hos ditt nåværende treningssenter om du kunne prøvd ut flere idretter og treningsformer for tilsvarende pris?

Skjermbilde 2015-03-20 kl. 19.30.24
Finn, book og svett ved hjelp av et klikk. ClassPass gir deg utallige muligheter innen trening, sport og fitness. Foto: ClassPass

 Faksimile: ClassPass URL

Samarbeidspartner eller konkurrent?

Det er ingen tvil om at ClassPass skaper konkurranse blant tradisjonelle treningssentre. I løpet av 2014 genererte ClassPass over en million klassereservasjoner via mobilapplikasjonen. I følge gründer Payal Kadakia vil tjenesten bli tilgjengelig i flere store metropoler allerede senere i år. Det er nok kun et spørsmål om tid før treningsappen finner veien til norske smarttelefoner, og ikke minst norske trenings- og fitnesstudioer. Kan ClassPass hjelpe nyetablerte fitnesstudioer å rekruttere flere medlemmer her i Norge? Ville du synes det var ok om du måtte dele en danse- eller karateklasse med noen som bare dukket opp tre ganger i måneden, og som betalte tre ganger mindre enn deg? Vil ClassPasserne bli sett på som rabattjegere eller treningsglade nordmenn med allsidighet? Og i det heletatt; kan delingstjenesten bidra til inspirasjon, ny betydning av ordet trening og ikke minst bidra til økt motivasjon?

Les mer om ClassPass på ClassPass´hjemmeside

Les mer om ClassPass historie hos Fortune Magazine

Les mer om delingsøkonomiens spennende verden hos Arne Krokan

5 thoughts on “ClassPass – Et treningsmekka

  1. Dette er et interessant tilbud som jeg ikke hadde hørt om før. Du skriver godt Hanne, og jeg liker spesielt bra at du også trekker inn fagtermer i omtalen/analysen din, slik som tosidige markeder. Det gjør at leserne også skjønner at du har greie på digital tjenesteutvikling også i et faglig perspektiv.
    Så setter jeg også pris på at du deler det med meg via Twitter slik at jeg faktisk får øye på hva du har skrevet. Stå på, du viser allerede at du har noe å fare med!
    Hilsen fra Arne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *