SOBAZAAR – Et digitalt moteunivers

Hør her alle jenter (og gutter)! Glem ”kleskrise” og utdaterte garderober. Inspirasjon, nyheter og tips er nå samlet på ett sted – i en app!

Med den norske SOBAZAAR-appen kan du mekke dine egne kollasjer av moteartikler og inspirerende bilder for å planlegge dine egne antrekk eller inspirere vennene dine og andre moteinteresserte rundt om i hele Norge. Du trenger verken være moteblogger eller ”fashion addict” på heltid for å få nytte av applikasjonen. Det holder at du har den simpleste utfordringen hver morgen: Å kle deg!

Klær skaper folk

SOHO på mobil!

Bak moteapplikasjonen som har oppnådd Norgessuksess i rakettfart, står gründer Jeanette Dyhre Kvisvik. Hun ønsket å gjøre kvalitetshopping mer tilgjengelig og forteller i et intervju til side2 at ideen ble unnfanget da hun bodde i New York. Dyhre Kvisvik har jobbet hardt for å realisere drømmen om tjenesten hun selv omtaler som «et eget SOHO på mobil!». Telenor og Schibsted Media Group har nå delt partnerskap og ansvar for den tekniske utviklingen, der sistnevnte tok deleie i den norske versjonen i november 2014. Schibsted sitter på solid kompetanse innen innovasjon og teknologi, med flere suksesshistorier i ryggsekken. Dermed har den digitale moteraketten gode skussmål for videre utvikling. Den offisielle norske lanseringen for SOBAZAAR ble holdt i Londons mest fasjonable strøk, SOHO, den 28.august 2014. Etter tre måneder hadde SOBAZAAR allerede 30.000 registrerte brukere.

Ettersom du kan logge deg inn via facebookkontoen din, samtidig som dine «likte» sider blir overført, er det få tjenester som kan måle seg med hvor hurtig du kan kreeere en profil uten at du trenger å starte helt fra scratch. Er du allerede førstemann i vennegjengen som har skaffet deg din egen SOBAZAAR-konto – fortvil ikke. Hedda Skoug, mest kjent som Fashioncherry, og Tone Damli er bare to av mange motedronninger som har gitt sin kjærlighet til appen

DSC_0912~3
Stilen til Hedda Skoug inspirerer mange motehjerter. Her går hun «all black» med en feminin og sexy look. En av mange kollasjer hun har satt sammen på SOBAZAAR

Suksess på (r)appen

Mens flere løsninger innen salg av klær og tilbehør har måtte oppleve enden på visa, fortsetter antall brukere av SOBAZAAR å øke. Hvorfor? Forskjellen ligger i muligheten for å kommunisere med andre brukere samtidig som du handler, inspirerer, eller blir inspirert. Det er med andre ord ikke bare et kjøpesenter på mobil, men en sosial nettverkstjeneste der deling fører til flere muligheter for deg og andre brukere av nettverket. Nettverkseffektene øker altså i takt med antall registrerte og aktive brukere. SOBAZAAR er blant et knippe aktører som forteller om sin reise på E-handel 2015 – En konferanse som går av stabelen på Quality Hotel Expo i Oslo 12.-13.mai.

Målet til SOBAZAAR er å være ”your daily fashion fix”. Her kan du boltre deg i en shoppingoase bestående av over 70 merker, som blant annet Ganni, Michael Kors, Rag and Bone, 2nd DAY og Hennes og Mauritz. Du kan sveipe deg gjennom et tusentall av produkter i kategorier som sko, tilbehør, undertøy, kjoler etc. Du har egen personlig nyhetsfeed som oppdaterer deg på nye produkter, basert på filtrering av merker du har valgt å følge. Dermed kan vi godt forstå at CEO i Facebook Norge, Petter Høie, omtaler SOBAZAAR som «Facebook for mote

SOBAZAAR finnes foreløpig kun på Apple IOS, men en Android-versjon skal være like rundt hjørnet.
Fra nå av finnes det ingen unnskyldning for at du ikke har noe å ha på deg. Vern om dine favorittmerker, hold deg oppdatert og få inspirasjon til å kombinere klær du allerede har. Vi sees på SOBAZAAR!

https://www.youtube.com/watch?v=TnHdD-tPLCs

2 thoughts on “SOBAZAAR – Et digitalt moteunivers

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *