Konseptutvikling for Mills og Microsoft

Hvordan er det egentlig å være tredjeklassing på kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved Markedshøyskolen? Svaret er veldig hektisk, mye arbeid, men utrolig gøy!

Case: Delikat

På onsdag hadde vi vår aller siste pitch og fremføring. I faget kunnskapsledelse, også kalt innovasjonsledelse, fikk vi i oppgave å skrive en prosjektsøknad for Mills, som en del av eksamen i faget. Delikat, et av merkevarene i Millsfamilien, vurderte å gå inn i ferdigmatmarkedet og vår oppgave var å finne god nok innsikt til å utvikle et konsept for å nå det nye markedssegmentet. Teamet mitt besto av min partner in time: Jenny Madeleine Grinseng og undertegnede. Det var en lang og lærerik prosess, gjennom diverse undersøkelser, observasjoner, idégenerering, «greenhousing» og analyse, som til slutt endte med seier. Konseptet vårt ble kåret som beste idé og presentasjon under pitchen for Mills! Utrolig gøy! Én ting er å få toppkarakter for at du har pugget et pensum, en annen er å bli belønnet for egen kreativitet og eget arbeid: Idé, tolkning og formidling.

Fra innsikt til tema

20150923_121556
Vi analyserte all innsikten grundig før vi til slutt kom frem til et endelig tema som førte oss til produktidé.

Når prosessen er målet

I de aller fleste tilfeller er det målet som teller. Petter Northug gir alt i skiløypa for å nå først i mål og ta gull. Arbeider du med salg i butikk, prøver du å selge mest mulig for å nå over et visst budsjettall. Tar du kjøretimer, er det fordi du jobber mot å få sertifikatet, men i den kreative verden er det ofte at prosessen er selve målet. I kreative prosesser er du avhengig av å gjøre et grundig forarbeid for å komme opp med en god sluttidé og resultat. Er resultatet likevel dårlig, til tross for god research, innsikts- og informasjonsinnhenting, har du sannsynligvis ikke jobbet godt nok med arbeidet. For svaret er der, men det kommer helt an på din egen vinkling og hvilke briller du tar på. Innovasjon og entreprenørskap er det feltet med lavest suksessrate. Ergo: Faren for å feile er relativt stor! Likevel er det ofte i kriser og feilskjær at de største innovasjonene og ideene har oppstått. Derfor blir vi opplært til å omfavne feiling og se alle mulige sider av det å jobbe med kreative prosesser.

Case: Microsoft

Forrige pitch var i samarbeid med Ungt Entreprenørskap og Microsoft. Oppgaven i faget, samskapt innovasjon, tok for seg the Internet of Things (IOT), som spås å være ”the next big thing”. Smarte hjem skal gjøre vår hverdag enklere, og vår oppgave var å utføre etnografiske studier og bruke design thinking i arbeidet med å finne en relevant løsning innen IOT. Les mer om IoT her. Vi var veldig fornøyd med vår idé, og følte vi hadde god kontroll på pitchen vår, men vi nådde likevel ikke helt til topps. Pitchen skulle vare i maksimalt tre minutter, noe som understreker hvor viktig det er å kunne selge idéen din til publikum. Den kan være av de aller smarteste og beste, men om forbrukeren ikke forstår hvordan den skal brukes, har den ingen fremtid.

Det er ekstremt mange dyktige studenter på KIF, og flere av mine klassekamerater har allerede startet sin egen bedrift og gjør det kjempebra med personlige prosjekter ved siden av skolen. Det kuleste av alt er at vi alle driver med forskjellige ting, og har ulike evner og interesser – noe som er en forutsetning for å danne gode tverrfaglige team med bred kompetanse.

  • Er du nysgjerrig på hvordan vi løste Mills-caset i detalj, kan du lese om arbeidet vårt her: Delikat fest
  • Caset om Microsoft finner du her: Microsoft bEAT

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *