Med ønske om mer kjærlighet

2016 var et dystert og kaotisk år. Verdensbildet har endret seg dramatisk, og det er som om livet sier: Det er slutt på leken. Nå er det (blodig) alvor.
Da jeg var liten gledet jeg meg alltid til vi skulle ut å reise. Uansett om det bare var til København, så var flyturer for meg et symbol på frihet. Høyt oppe – over hav og land svevde drømmer om å oppleve det nye og ukjente. I dag er det tre år siden sist jeg fløy utenlands. Og jeg gruer jeg meg. Flyplasser er som tannlegebesøk. Jeg unngår T-banen og store folkemengder. Knutepunkter er dystre.
Barn er ikke lengre uskyldige. Mange vokser opp med krig og våpen, og er ikke redde for å drepe. Unge mennesker kjører lastebiler inn i julemarkeder, tar titalls menneskeliv og sverger troskap til noe som verken gir dem skolegang, mat på bordet eller en kjærlig godnatta-klem.
Med terrorens inntog kan vi ikke lenger legge skjul på at sjansen for å stryke med i ondskap har økt. Det tryggeste er å holde seg innenfor sin egen Ring 2, bli innenfor sine egne fire vegger og slutte å oppdage. Men gjør vi det, har terroren vunnet. Med eneste mål om å skape frykt og drepe for religion, er terror et sultent uvær som har bredt seg over store deler av kloden. Den vil ta fra oss drømmer, håp og tro på en bedre verden.
Jeg håper 2017 blir et år med mye mer kjærlighet. Et år hvor kjærlighet tar mer plass og starter å overgå hat, elendighet og religiøse forskjeller.  Jeg håper forskjeller – hva enn de innebærer – gjør oss mer nysgjerrige, villige til å lære og mer forståelsesfulle. Jeg håper at vi i 2017 tar bedre vare på våre nærmeste og lærer hverandre bedre å kjenne, så vi kan hjelpe hverandre når livet er tøft eller vanskelig. Slik at vi forhindrer at noen faller utenfor, og slik at vi kan se de som er usikre og trenger ei hand å holde i.
Jeg håper og ønsker at trygghet overgår frykt, og at vi lærer oss å leve slik som vi drømte om da vi var barn.
Med ønske om et godt nytt år❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *