Tre tips til hjemmetrening

For de av oss som ikke liker å trene på treningsstudio, kan vintermånedene med snø og hålkete føre være den største grunnen til hull i treningsrutinene. Det er likevel ikke noen grunn til å verken droppe treningen eller inngå medlemskap på nærmeste treningssenter av den grunn. Her får du tre tips til hjemmetrening som er gøy, motiverende og effektiv.

 

  1. Hoppetau: Skaff deg et hoppetau, skru på musikken og hopp så lenge du klarer. Etter hvert som du benytter deg mer og mer av hoppetauet, vil du garantert øke antall ”runder”. Du kan hoppe sidelengs, på ett bein, dobbelthopp, høye kneløft eller rett og slett bare hoppe. Hoppetau trener kondisjonen, bedrer balansen og koordinasjonsevnen, samt øker smidigheten. Jo lengre du holder ut på hvert sett, jo mer bedrer du utholdenheten din. Hopping er svært god trening for beinmuskulaturen, blant annet leggmuskel, lårmuskel samt økt stabilitet i anklene. I tillegg vil du merke at du etter hvert får bedre holdning.
    Og det du trenger er kun hoppetau og gode joggesko. Tauet bør være et såkalt speed rope som du får kjøpt hos de fleste sportsbutikker. Det koster mellom 129,- og 499,-.
    Du kan også bestille det hjem til deg via: http://www.x-life.no/categories/hoppetau
    Hemmelighet: Ti minutter med hoppetau tilsvarer det du forbrenner ved en halvtimes joggetur, noe som er en motivasjonsfaktor i seg selv.
  1. Rockering: Ikke bare noe som fantes i gymsalen på barneskolen. I likhet med hoppetauet hjelper den deg til økt smidighet, utholdenhet og styrke ved å trene mage, rygg og hofter. Mange av de nyeste rockeringene på markedet er designet for at du skal bruke magemusklene mer, ved at de er humplete i designet. I tillegg veier de mer enn leke-rockeringene for at du skal bruke muskelkraft til å rocke. Er du nybegynner kan det være litt vrient i starten, men ikke gi deg! Du vil garantert få det til etter en liten stund. Skru på musikk og rock til musikken. Ett sett vil vare om lag tre minutter – nok til å rocke ferdig en hel låt. Når du begynner å få dreisen på rockingen, kan du øke hastigheten, bøye knærne mens du rocker eller bevege deg rockende rundt i rommet. NB: Krever litt mer kvadratplass en overnevnte. Rockeringen du skaffer deg må være av gummi og skumgummi og selges på sportsbutikker. Prisen varierer fra 199,- til 499,-. Den kan du også bestille på http://www.x-life.no/categories/rockeringer
  2. Styrketrening: I motsetning til de andre treningsformene krever denne ingen hjelpemidler annet enn disiplin. Det kan være vanskelig å motivere seg til å gjøre x antall situps og pushups hver dag. Men prøv: Sett opp en ukesplan med antall repetisjoner av hver øvelse per dag. Situps, pushups, knebøy etc. Start med 30 repetisjoner. Høres dette for mye ut, reduserer du til 20. Høres dette for lite ut, øker du til 40. Motivasjonsfaktoren er at du vil merke resultater etter to uker.

93500_Sklz_SKLZ_-_Weighted_Speed_Rope_1 86301_Abilica_Abilica_Heavy_Rocker_2_2kg_1
Musikk gjør treningen lettere – uansett hvilken treningsform du velger. Skru opp volumet og sett i gang!

For motivasjon på instagram, følg:
@elle_fit

@motivationforfitness

@kayla_itsines

@gymlooks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *